497
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-497,cookies-not-set,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

‘In order to move forward into the future, you need to know where you’ve been.’

– Charles Williams 1886

Life coaching

Wil je leren beter je grenzen aan te geven of omgaan met conflicten? Wil je jouw ’dertigers/veertigers dilemma’ doorbreken? Je niet meer zo klein voelen bij jouw collega of manager?

 

Of je nu effectiever wilt communiceren, jezelf beter durven profileren, of eindelijk je onzekerheden te lijf gaan, Life coaching kan je verrassend snel helpen om een oplossing te vinden voor uitdagingen waar je in je eentje niet uitkomt. Ik bied je een coaching traject aan waarin je in korte tijd grote stappen kunt zetten in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Met een positieve kijk op problemen wissel ik humor en zakelijkheid af. Ik zal je kritische vragen stellen en praktische, effectieve oefeningen met je doen zodat je tot nieuwe inzichten komt en dingen anders kunt aanpakken. Alles volgens verschillende beproefde methodes en technieken. Zo begeleid ik je effectief naar jouw coachingdoel. Een coachingstraject bestaat uit een (gratis) intake consult en een aantal daaropvolgende individuele gesprekken (meestal 4 tot 6). Tussendoor kijken we steeds naar je voortgang en kunnen we je doelen bijstellen.

 

Wat levert Life coaching je op?

 • Rust en balans
 • Regie, zelfvertrouwen en zelfacceptatie
 • Effectievere communicatie
 • Een beter inzicht in wat jouw doelen zijn
 • Ondersteuning bij het ondernemen van de daadwerkelijke acties die nodig zijn om deze doelen te realiseren

 

Ik voldoe als Life Coach aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine

Benieuwd wat Life coaching voor joú kan doen? Meld je aan voor een gratis oriënterend gesprek.

Plan een gesprek

Loopbaan coaching

Wil ik dit wel? Kan ik dit wel? Als je twijfelt aan je werk of aan jezelf in je werk of als je klaar bent voor een nieuwe stap, helpt Loopbaan coaching je snel (bij)sturing te geven aan je carrière. Het biedt je inzicht in wie je bent en wat je kunt en geeft je richting en houvast om je doelen te gaan behalen.

 

In een Loopbaan coaching traject bewandel ik samen met jou een duidelijk, vastomlijnd pad. Na het (gratis) intake gesprek volgen 4 sessies van 1,5 uur.  In de eerste sessie onderzoeken we jouw waarden. Wat zou jouw droombaan zijn? In de tweede sessie kijken we naar jouw talenten. Waar ben je goed in volgens jezelf en anderen? In de derde sessie zoomen we in op de randvoorwaarden voor jouw werk. Wil je op kantoortijden werken of juist flexibel? In dienstverband of liever zelfstandig? In de laatste sessie gaan we op basis van de uitkomsten van de eerdere sessies jouw persoonlijke strategie bepalen. Welke stappen ga je zetten richting jouw perfecte baan?

 

Wat levert Loopbaan coaching je op?

 • Inzicht in je dromen en je waarden: waar word ik nou blij van in mijn werk?
 • Inzicht in je talenten en USP’s: wat kan ik nou eigenlijk goed?
 • Een korte en lange termijn loopbaanstrategie: hoe kom ik er dan?
 • Concrete stappen en een actieplan: Doen!

 

Ik voldoe als Loopbaan Coach aan de strenge kwaliteitseisen van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine

Benieuwd wat Loopbaan coaching voor joú kan doen? Meld je aan voor een gratis oriënterend gesprek!

Plan een gesprek

 

 

DISC – Persoonlijke Stijl Profiel

 

Persoonlijke ontwikkeling & groei beginnen bij zelfinzicht. Hoe doe jij de dingen die je doet? Hoe communiceer jij? Hoe reageer jij op je omgeving en op anderen? Hoe reageer jij op stressvolle situaties? Ben jij meer gericht op taken of op mensen? Introvert of extravert?

DISC is een succesvolle methode ontwikkeld door Amerikaans psycholoog William Moulton Marston. DISC geeft inzicht in hoe iemand omgaat met uitdagingen, mensen, veranderingen en procedures. Marston legde hiermee voor mensen een basis om zichzelf en anderen te begrijpen, goede relaties op te bouwen en te beseffen dat het prima is dat we uniek zijn en van elkaar verschillen.

Met DISC wordt jouw onderbewuste en bewuste gedrag gemeten. Respectievelijk zijn dit je kernpatroon (of natuurlijke patroon) en je gewenste patroon. Dit laatste is het gedrag dat je bewust inzet. Het gedrag waarvan jij denkt dat het van je verwacht wordt op je werk. Of het gedrag waarvan jij denkt dat het het beste resultaat zal opleveren in een specifieke omgeving of situatie. Zijn de omstandigheden op je werk gunstig, is de sfeer goed en zit jij lekker in je vel, dan vind jij het prima om je aan te passen (en dus het gewenste gedrag te laten zien).

Komt er echter spanning, werkdruk of een conflictsituatie bij kijken, dan keer je automatisch terug naar je kernpatroon, je gewoontes (gevormd in ons onderbewuste, het limbische systeem). Je gewoontes zijn natuurlijk en comfortabel. Je krijgt er energie van. Zit er veel verschil tussen jouw kernpatroon en je bewuste patroon, dan kán dit betekenen dat je een energielek hebt. Dit kan tijdelijk zijn (indien de sfeer op het werk tijdelijk gespannen is en je je hier tijdelijk op aanpast) maar het kan ook van langdurigere aard zijn (bijvoorbeeld in het geval dat de cultuur van het bedrijf of de aard van jouw functie te ver afligt van jouw natuurlijke patroon).

 

 

De 4 fundamentele temperamenten in het kort: D, I, S en C

D: dominant temperament. Direct en taakgericht. Neemt graag de leiding. Stelt zich onafhankelijk op, is besluitvaardig en doelgericht. Gericht op resultaten. Gaat graag de confrontatie aan. Onder druk: bot, koppig, stoomwalsen, arrogant, intimiderend, voor de troepen uit.

I: interactief temperament. Direct en mensgericht. Praat graag, overtuigend, enthousiast en optimistisch, maakt makkelijk contact. Staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Onder druk: oppervlakkig, manipulatief, anderen van tafel praten, verkeerde prioriteiten, taken niet afmaken.

S: stabiel temperament. Indirect en mensgericht. Zorgt ervoor dat ieder het naar zijn zin heeft. Maakt graag zijn taken af. Vaart wel bij harmonie en stabiliteit in het team. Echte teamwerker. Onder druk: aarzelend, besluiteloos, laag tempo, afstandelijk, moeite met grenzen aangeven, passief.

C: consciëntieus temperament. Indirect en taakgericht. Is erg grondig. Gedetailleerd. Houdt zich graag aan de regels. Is diplomatiek in de omgang en een analytische denker. Houdt niet zo van (plotselinge) veranderingen. Vindt perfectie/kwaliteit belangrijk. Onder druk: achterdochtig, langzaam, bang voor fouten, bureaucratisch, formalistisch, veeleisend, piekeren.

Wat levert een DISC Persoonlijke Stijl analyse je op?

 

Middels een online vragenlijst welke je in gemiddeld 10 tot 15 minuten invult, krijg je inzicht in jouw patronen. Het geeft inzichten in knelpunten of belemmeringen waar jij in bepaalde situaties tegen aan loopt. Je krijgt tips hoe jij effectiever kunt communiceren en omgaan met anderen. Hoe jij je na een drukke periode weer kunt opladen. Samen met mij kunnen op basis van jouw Persoonlijke Stijl Analyse – in een coach traject – ontwikkelpunten worden geformuleerd en concrete acties worden vastgesteld om de gewenste doelen te behalen.

 

Denk aan bv:

 

 • time management
 • conflicthantering
 • communicatie met anderen
 • grenzen aangeven
 • assertiviteit

 

DISC is een goede start voor een Loopbaan traject en is ook zeer goed inzetbaar als startpunt van een Life coaching traject.

 

Ik ben gecertificeerd DISC consultant (door Q4 Profiles te Aalsmeer).

 

 

 

Benieuwd wat DISC voor joú kan doen? Meld je aan voor een gratis oriënterend gesprek!

Plan een gesprek